Universitetet i Tromsø har nylig lansert "Labyrint" som er et kunnskapsmagasin. Magasinet vil ha utdanning og forskning som hovedtema. Det særdeles hyggelige for folk flest, er at magisinet er gratis for alle som ønsker å abonnere på det. Da sender du en mail til:

labyrint-abonnement@uit.no og du vil da få magasinet gratis tilsendt 4 ganger i året.

På Universitetets nettsted redegjør de for bakgrunnen for utgivelse:

Å bygge bruer er Universitetets øverste mål når vi nå lanserer Labyrint. Vi ønsker ikke bare å fortelle folk i Nord-Norge og resten av verden hva vi driver på med – det ville i så fall ha blitt ei enveiskjørt bru – vi ønsker også å bringe historier og samfunnsstemmer fra våre omgivelser inn i Labyrint og gangene på fakultetene. Labyrint er likevel et kunnskapsmagasin som vil ha utdanning og forskning som hovedtema i alt vi gjør. Men kunnskap er så mangt, og utdanning og forskning foregår ikke i et vakuum. Universitetets eksistensberettigelse hviler på ett enkelt utsagn: i og for Nord-Norge. Da må vi være i konstant dialog med landsdelen.

Innhold: innsiktsgivende temadeler, ferske forskningsnyheter, glødende portrett og aktuelt småstoff, mest fra den nordlige delen av jorda, men også fra det øvrige univers. Innholdet vil til tider sikkert vekke både forargelse og forundring – og da vil vi i så fall være ganske nært målet.

God lesning.