MØTEINNKALLING

MØTEINNKALLING

 

Utvalg:

Styret for oppvekst og kultur

Møtested:

Møterommet, Kommunehuset

Møtedato:

07.09.06

Tid: 09.00

 

Eventuelt forfall meldes til tlf. 77 71 45 00.

Varamedlemmer møter etter nærmere avtale.

 

Tilleggssak.

 

SAKSLISTE

 

Saksnr.

Arkivsaksnr.

 

 

 

Tittel

 

0063/06                    06/00971            

NYE RETNINGSLINJER FOR ELEVER I KULTURSKOLEN 

 

 

 

 

Oteren, 31. august 2006

 

 

 

Bente Pedersen (s)                                                                                Maria Figenschau

leder                                                                                                    kulturkonsulent

 


NYE RETNINGSLINJER FOR ELEVER I KULTURSKOLEN

 

 

Saksbehandler:

Line Sørum

Arkiv:

A30 

 

Arkivsaksnr.:

06/00971

Gradering:

 

 

Saksnr.:

Utvalg

Møtedato:

0063/06                  Styret for oppvekst og kultur                  07.09.06

 

 

Vedlegg:            Instruks for elever i musikkskolen (1995)

 

FAKTISKE OPPLYSNINGER:

Kulturskolens instrukser for elever ble sist behandlet i hovedutvalget for oppvekst og kultur 10.11.95 (156/95). Instruksene består av 6 punkter som omhandler bindingstid ved opptak, oppsigelse av skoleplass, elevavgifter oppmøte og forberedelse til undervisningstimer, behandling av musikkskolens instrumenter, fravær og disiplin.

 

 

VURDERING:

Det har skjedd en del endringer siden instruksene sist ble revidert, og noen av punktene i elevinstruksene passer derfor ikke lenger. Dette gjelder punktene 1,2 og 3 om bindingstid, oppsigelse av skoleplass og betaling av elevavgift. (se vedlegg 1)

 

1.      Da elevkontingenten nå blir delt inn i to avdrag pr. år (en gang pr. semester), vil det være naturlig at bindingstiden også går til ut påbegynte semester, slik at elever som vil slutte i løpet av høsten bare binder seg til å betale for høstsemesteret.

2.      Kulturskolens elever har anledning til å prøve ut tilbudet de to første gangene før de tar stilling til om de ønsker å takke ja til plassen. Fristen for oppsigelse bør derfor økes fra to etter melding om opptak til tre uker etter undervisningens oppstart. Det er også viktig at kulturskolen får en bekreftelse fra de som ønsker å takke ja til plassen. Dette bør også tas med i instruksene.

3.      Kontingenten faktureres pr. semester og dette bør derfor gå fram av punktet om betaling.

 

I tillegg til endring av disse punktene, bør musikkskolen byttes ut til kulturskolen i hele teksten da skolen har endret navn.

 

RÅDMANNENS INNSTILLING:

Elevinstruksene endres til følgende:

 

 

RETNINGSLINJER FOR ELEVER I KULTURSKOLEN

 

1.      De som blir tatt opp som elever i kulturskolen binder seg økonomisk ut semesteret.

 

2.      Melding om eleven takker ja eller nei til skoleplass må skje skriftlig, og innen tre uker etter undervisningens oppstart for høstsemesteret og innen 01.01. for vårsemesteret.

 

3.      Elevavgiften og eventuell leie av instrument / utstyr betales for hvert semester på tilsendte faktura og innen betalingsfrist. Den refunderes ikke med mindre skoleslutt skyldes sykdom eller flytting fra kommunen.

 

4.      Elevene plikter å møte presis og forberedt til undervisningstimene. Sykdom og annen tvingende grunn til fravær skal varsles til elevens lærer på forhånd. Elever kan ikke få forsømte timer tilbake.

 

5.      Dersom et av kulturskolens instrumenter/utstyr blir påført skade, rapporteres dette straks til skolens kontor. Dersom skaden skyldes skjødesløs behandling må eleven selv betale reparasjon.

 

6.      Ved gjentatte fravær uten melding, ved manglende interesse eller av disiplinære grunner, kan kulturskolen utelukke elever fra undervisningen.