Storeng Steindal Trim
Tormund Kristiansen (t.v.) og Hermod Hansen fra Storeng Steindal Trim mottar kulturprisen fra rådmann Ellen-Beate Lundberg. Foto: Hallgeir Naimak.

Slik begrunner Formannskapet tildelinga:

"Årets prisvinner har i lang tid vært en viktig trivselsskaper for folk. Med utgangspunkt i Steindalshytta og Akselstua arrangerer de en rekke ulike aktiviteter der svært mange deltar - ikke bare lokalt på Vestersia, men også fra Storfjord for øvrig. Ikke minst oppsøker mange
tilreisende arrangementene i regi av prisvinneren.

Mest kjent er prisvinneren kanskje for sine populære turmarsjer. Imagaisi-marsjen er blitt en av de største turmarsjene i Troms, og har bidratt til å gjøre Steindalen og Storfjord til et kjent sted i fylket. Bak de mange turmarsjene ligger et formidabelt dugnadsarbeid som ikke bare er tydelig her, men også i Steindalshytta og Akselstua, i Fjelltrimmen og lysløypa, og i de mange små og store arrangementene laget ellers påtar seg. I ei tid der det blir stadig mer fokus på inaktivitet i befolkningen gjør prisvinneren et viktig arbeid for å vekke aktivitetslysten blant folk, og bringe oss opp av sofaen og ut i skog og mark.

Prisvinneren er også en viktig kulturbærer i Storfjord, noe som blir spesielt synlig for alle som
tar turen opp til Steindalsbreen. En velholdt sti, krydret med informasjonsskilt om flora og
fauna, lokale navn på norsk og samisk, og gamle sagn og fortellinger, bidrar til å holde ved like
lokalkunnskapen hos folk og gir en ekstra dimensjon til vandringa opp til Steindalsbreen.

Storeng Steindal Trim er vinner av Kulturprisen 2010."