Levetid på røykvarslere

En røykvarsler bør man normalt bytte ut etter åtte til ti år. I rom med mye støv og skitt kan detektoren bli ustabil, og gi falske alarmer fordi sensoren blir skitten eller støvete. I slike miljøer vil røykvarsleren ha kortere levetid.

– En gang i året, rengjør den! Røykvarsleren støvsuges regelmessig, minst en gang i året med en myk børste, og tørkes av med en lett fuktet klut. Har du tilgang til trykkluft, kan man forsiktig blåse røykvarsleren ren.

Ikke forsøk å åpne røykvarsleren, da kan garantien bortfalle.

Oppfyll kravene til brannvarsling!

Alle røykvarslere som er i salg i Norge skal være CE merket og ha et sertifikatnummer påført, samt kontaktinformasjon til importøren.

D 0lxOAKl 6aZJAAAAAElFTkSuQmCC

Plassering av røykvarsler

nTL 5V 1MyCatoWlhYWFhYWFhYWFhYWFxTWEXTwsLCwsLCwsLCwsLC 4hoC F 9 yIwBWOpgzgAAAABJRU 5ErkJggg==

Vi anbefaler seriekoblede røykvarslere.

Info hentet fra: sikkerhverdag.no og Feiermesternes landsforening

Slukkeutstyr

Hvis et skumapparat er det eneste slokkeutstyr du har, må dette være på minimum 6 liter med effektivitetsklasse på minst 21 A.

Hvis du har pulverapparat som eneste slokkeutstyr må dette være på minst 6 kilo.

Skum – og pulverslokkere som selges på markedet skal være testet og godkjent. 

Når du kjøper et brannslokkeapparat skal det følge med veiledningshefte på norsk, med opplysninger om virkemåte, type branner, slukkemetode, plassering og vedlikehold. 

Andre typer apparater enn skum- og pulverslukkere, som slukkespray eller liknende, skal tydelig merkes som tilleggsutstyr. Det skal også merkes at apparatene har begrenset slukkekapasitet og ikke kan erstatte påbudt manuelt slukkeutstyr. Merkingen skal være på norsk.
 

Profesjonell kontroll

Apparater med pulver skal til kvalifiserte fagpersoner for kontroll hvert 5 år og på utvidet kontroll og service hvert 10 år

Apparater med skum skal til kvalifiserte fagpersoner for kontroll og på utvidet kontroll og service hvert 5 år.


Info hentet fra: sikkerhverdag.no