Lavkarittet Kulturprisen 2016

Storfjord kommunes kulturpris deles ut annethvert år, og skal i år deles ut for 16. gang. Det kom inn åtte forslag på kandidater. To av dem foreslo årets mottaker, og Levekårsutvalget var enstemmig i sitt vedtak.

Forslagsstillerne skriver blant annet:

  • Årets mottaker kombinerer opplevelser, konkurranse, entusiasme og lokalhistorie, og er en kulturbygger lokalt, regionalt og på nordkalotten.

  • Godt dugnadsarbeid og god merkevarebygging gjennom 20 år har gjort årets mottaker til det største arrangementet i sitt slag i Nord-Norge. Arrangementet motiverer ikke bare profesjonelle deltakere, men også barn, ungdom og mosjonister til å delta, og setter deltakerrekord år etter år. Deltakerrekorden er 620 ryttere, og hvert år stiller deltakere fra opp mot 10 nasjoner til start. Felles for alle er drømmen om å fullføre 68 historiske, smellvakre og utfordrende kilometer på terrengsykkel over fjellet fra Hatteng til Skibotn.

  • Arrangementet går gjennom områder med historiske omgivelser både fra andre verdenskrig og den kalde krigen, og arrangøren er opptatt av å fortelle denne historien; den er en del av arrangementets kulturelle innpakning og identitet.

  • Arrangementet er også spiren til at Skibotn er blitt stisykkeldestinasjon nummer én i Troms. En årlig festival er inspirert av årets prismottaker, og har vokst seg til en av landets mest attraktive. Hele sommersesongen igjennom møter man stisyklister på rekreasjon, lek og trim i vår kommune.

  • Arrangementet bidrar betydelig til god folkehelse og bolyst. Folkehelse fordi det er et treningsmål for hundrevis, bolyst fordi det styrker den lokale stoltheten av å ha utviklet et lokalt produkt med så høy kvalitet.

Årets kulturprismottaker feirer 20-årsjubileum i år, men jobber fortsatt med å utvikle seg. Storfjord kommune håper kulturprisen vil bidra til å motivere alle de frivillige litt ekstra i det videre arbeidet.

Kulturprisen består av kr. 5.000,- og et kunstverk. Årets kunstverk er fotografiet "Kaldt" av Emilie Takvannsbukt, som deltok i UKM 2016 med verket.