Tine Rognli 2

Ungdommens kulturpris deles ut annethvert år, og skal i år deles ut for tredje gang. Det kom inn åtte forslag på kandidater, og to av forslagene var årets mottaker. Levekårsutvalget var enstemmig i sitt vedtak når de besluttet hvem som skulle få årets pris.

I forslagene heter det blant annet:

  • Prismottakeren har på tross av sin unge alder stilt opp som frivillig på kulturarrangementer i Storfjord i mange år, og bruker mye av fritida si på frivillig arbeid.

  • Jobben prismottakeren gjør er usynlig for mange, men er svært viktig for både deltakere og publikum.

  • Jobben styres med stødig hånd og prismottakeren har opparbeidet seg en fabelaktig god kompetanse som hundrevis av ungdommer opp gjennom årene har nytt godt av.

  • Prismottakeren har gjort en flott innsats for hytte- og husfestene på Hatteng skole, Signaldalsdagan og UKM både hjemme i Storfjord og på fylkesmønstringa for Troms og Svalbard.

  • Prismottakeren stiller opp for å sette opp lyd- og lysanlegg: Bærer inn og ut av salen, setter opp anlegget med alle ledninger og koblinger som skal til, og styrer lydspakene underveis i arrangementet. Og som vi alle vet – har man ikke lyd, ja da blir det trasige greier.

Tine Rognli sitter i mørket bak spakene, men fortjener virkelig å få spotlighten på seg denne gangen!

Om prisen: Prismottakeren får en sjekk på kr. 5.000,- samt et diplom med et motiv fra en av våre UKM-kunstnere. Årets verk er akvarellen «Destiny» av Elise Overelv, som deltok i UKM Storfjord 2019.