Videre er det påvist 14 smittede i Finnmark og 1 i Senja i samme periode. Det er god kontroll på smitteoppsporingen i vårt nærområdet.

 

Det minnes på at norske myndigheter setter grense ved private arrangementer (det være hjemme, på hytta og liknende) til maks 20 personer, inkludert deg selv og de du bor med. Det skalk være minst 1m mellom alle gjester, unntatt de som bor sammen til vanlig. Dessuten må man ha kontaktinformasjon til alle gjester.

 

De siste to månedene er det store arrangementer med tett kontakt/sosialt som særlig har gitt store lokale smitteutbrudd rundt i Norge. Dette er viktig å huske inn mot julebord-sesong.

 

UTVIDET JOBB SOM KOMMUNEOVERLEGE I STORFJORD

Kommuneoverlege i Storfjord, Hans-Olav H. Eriksen, er sammen med Stian Andersen ansatt som kommuneoverlege i Lyngen fra 22.10.20, dette etter at tidligere overlege sa opp. Begge legene vil fortsette i sine stillinger i Storfjord, og det vil ikke påvirke tjenestetilbudet til Storfjord kommune eller pasientene til fastlege Andersen. Ansettelsen er midlertidig til en mer permanent løsning er på plass for Lyngen kommune.

 

Med vennlig hilsen

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen
Kommuneoverlege