Innsamling av avfall fra Nord-Troms koordineres av Avfallsservice. De benytter seg av portalen holdnorgerent.no, en portal der alle som ønsker å delta i ryddeaksjonen kan registrere seg med en aksjon i sitt område. Det er tredje år på rad at Hold Norge Rent inviterer til en hel uke med vårrydding. Nytt av i år er at de har valgt å dele Strandryddeuka inn i seks temadager i tillegg til selve Strandryddedagen, som er lørdag 4. mai. Dette er selvsagt bare forslag som er ment å inspirere. Temaene er som følger:

Mandag 29. april: Barnehager og skoler
Tirsdag 30. april: Båtfolkets dag
Onsdag 1. mai: #5forhvalen
Torsdag 2. mai: Rydd med jobben
Fredag 3. mai: Dykke- og vasseaksjoner
Lørdag 4. mai: Strandryddedagen 2019
Fredag 5. mai: Mikroplast- og småplastrydding

Vi vet at mange har lyst til å plukke søppel rundt omkring i Storfjord nå på våren, og oppfordrer flest mulig til å registrere en aksjon for å få avfallet henta gratis. Det gjøres på følgende måte: 

  1. Registrere et prosjekt. Man registrerer en aksjon ved å klikke på kartet her: https://holdnorgerent.no/ryddekart/#all og velge «Opprett aksjon»

  2. Notere prosjektnummeret, og ta kontakt med Avfallsservice. De trenger prosjektnummeret for å kunne hente avfallet. Kontaktinformasjon: e-post firmapost@avfallsservice.no, tlf. 77 77 00 00

Vi ønsker alle ei god ryddeuke!