Dagfinn Hansen
Dagfinn Hansen. Foto: Hallgeir Naimak.

Han beskriver sitt møte med musikken slike: ”Naboens gitar, kun iført 4 strenger ble mitt første møte med gitaren. Kjemien mellom meg og strengene ble så sterk at gitaren måtte gjemmes bort når de hørte mine kvikke fottrinn i gangen. Etter hvert fikk jeg heldigvis min egen gitar, jeg tror jeg var ca. 10 år da.”

Dagfinn begynte sin karriere som musiker i band. Hans første band ”Pearl” dannet han sammen med to andre skolekamerater fra Oteren. De var så ivrige og spillesugne at de byttet på å spille gitar, bass og trommer. Seinere spilte han i bandene ”MortalCry” og ”Blizzard”. ”MortalCry” skiftet seinere navn til ”Toast”, og deltok i NM i rock i Krokenhallen i 1979. Der endte de på 3. plass. ”Toast” ble oppløst i 1981.

Sin interesse for klassisk musikk fikk Dagfinn i løpet av et år på Trondarnes folkehøgskole, hvor han også lærte noter. Seinere gikk han på Tonheim folkehøyskole. Det årets skoleprosjekt var LP-en ”prosjekt 84 - fra toneheim”. I den forbindelse hadde skolen utlyst en hit-låt konkurranse. Dagfinn skrev låten `Dreamer`, og vant. Suksessen var et faktum da Andreas Lunnan litt seinere spilte låten på Nitimen.

CD alene
Dagfinns foreløpig siste CD 'alene'.

Sin formelle musikkutdanning tok Dagfinn ved Musikk-konservatoriet i Tromsø i perioden 1984 til 1989. Seinere har han jobbet som kulturskolelærer ved flere kulturskoler. Han bor i dag i Målselv, der han i 1994 ble med i folk-rock bandet "Mur og Doll". Folkemusikken han fikk en god dose av i "Mur og Doll" ga mersmak, og i 1999 dannet Dagfinn og fire andre Målselv-karer folkemusikkbandet "Storskogen Spellmannsband". Deres CD ”Villspika” kom ut i 2000. Bandet holdt konserter både i Oslo, Trøndelag og hele Nord-Norge før de blei oppløst i 2001.

I 2006 dro Dagfinn til Larsville studio Stugudal og spilte inn CD-plata  "må`ån skin", med tekster av Målselv-dikteren Arne Lyngås. Plata slo godt an lokalt og fikk også gode anmeldelser på musikkprogrammet ”Norsk på norsk”. Dagfinn trivdes godt i Larsville studio, og dro tilbake i 2008 for å spille inn sin foreløpig siste CD ”alene”. På denne plata har han blant annet tonesatt tekster av to andre storfjordinger, Reidun Mellem og Hallgeir Naimak. Dagfinn har også satt musikk til annet stoff som er kjent for storfjordingene, da han i 1994 lagde musikken til Bente Pedersens teaterstykke ”Porten til Ruija”.