Hvorfor har dere valgt å bruke fritida deres på LHL?

- Ja, hva annet skulle vi gjort på fritida? svarer Oddlaug spøkefullt. – Det er jo meningsfullt og noe som gir noe tilbake, sier Marit. – Vi gjør jo noe i fellesskap og som er større enn oss selv, på en måte. Og det er ikke sikkert at jeg hadde vært like flink til å gjøre styrketrening alene hjemme som jeg er i dag, når vi har FYSAK-trening sammen på samfunnshuset én gang i uka. – For min del har jeg fått dette med foreningsarbeid inn med morsmelka, sier Eeva. Min mor var med på å starte en tilsvarende forening og et lokallag av turistforeninga, og for meg er det helt naturlig å delta i denne type arbeid.

 

Er dette noe dere vil anbefale andre å bli med på?

- Ja, det vil vi gjøre. Vi har fått til mange aktiviteter sammen, og har mange ulike treningsaktiviteter som bassengtrim, styrketrim, FYSAK-trim, korte og lange turer til trimpostkasser, for å nevne noe. Sammen med Svein Eriksen som prosjektleder har vi i tillegg bygd både bruer og gapahuk, sier Eeva.  – Det å arrangere felles turer er med på å gi mange tryggheten de trenger for å gå en tur uten å være redd for å bli syk, sier Marit. De tre fremhever likemannsprinsippet som LHL er bygget på, det at man kan være en støtte for noen som er i samme situasjon som deg selv.

 

Hvordan kan man bli frivillig i LHL?

- Det er bare å gripe tak i en av oss på butikken eller ellers hvor man treffer oss, eller ringe oss. Vi har medlemmer i alle aldre, og alltid plass til flere!