Hvorfor har dere valgt å bruke fritida deres på drift og vedlikehold av Sandørneset?

- Jeg liker dette området veldig godt, og ønsker å være med på å ta vare på det, sier Atle. – Vi har jo vært med på dugnad hele veien når det har blitt bygd toalett og bålplasser her, og vil jo gjerne være med på å opprettholde den gode standen vi har på området, svarer Kåre. – Vi har alltid brukt dette området til St. Hans-feiringer og andre ting helt siden ungene var små, svarer Ninni, og vi synes det er kjempeflott at det nå er lagt til rette på denne måten. – Ikke minst var toalettet en viktig faktor, skyter Atle inn. – Det er også fint å se at området er populært blant resten av kommunens innbyggere, og besøkende fra andre steder, enten det er privatpersoner, skolelever eller studentgrupper, sier Roar.

Er dette noe dere vil anbefale andre å bli med på?

- Absolutt, er de fire enige om, det skaper aktivitet og trivsel i bygda. – Vi har mange fine prosjekter på gang nå her på Vestersida. Både her på Sandørneset, på Vestersidasenteret, i Steindalen og på Rastebykaia skjer det ting, og det er det fint å kunne være med på, sier Roar.

Hvordan kan man bli frivillig på Vestersida?

- Alle våre foreninger, både Vestersida bygdeutvalg, Vestre Storfjord lysløypelag, Storeng Steindal Trim og Ima husflidslag har egne Facebook-sider, og der legger vi ut informasjon om aktiviteter, det er bare å ta kontakt med oss, alle er velkommen på aktiviteter og dugnader!