Hvorfor bruker dere masse av fritida deres på å jobbe med UKM?

- Mange av oss har vært med på UKM helt fra vi var 4. klassinger, og det er utrolig gøy å være med på å lage et så stort og fint arrangement i Storfjord. Det er en sosial ting, og noe man kan gjøre i stedet for å bare sitte hjemme på rommet sitt på ettermiddagene. Selv om man er sliten når arrangementet er over, får man masse energi fra deltakerne og publikum.

 

Vil dere anbefale andre å gjøre det samme?

- Ja, helt klart! Det er utrolig sosialt. Man må tåle litt stress og at ikke alt går helt etter planen hele tida, men det er utrolig gøy å være med på dette og se hva alle som deltar på scenen og kunstutstillinga får til. Vi har helt klart lyst til å være arrangører flere ganger!

 

Hvordan kan man bli frivillig for UKM?

- Man kan enten melde seg på til arrangørteamet, som består av 5 - 6 ungdommer. Da må man være med på å planlegge hele arrangementet fra start til slutt, sammen med Line og Maria. Hvis man har mer lyst til å være scenearbeider, konferansier, sminkør eller jobbe i mediateamet, så kan man melde seg på som arrangør når påmeldinga starter på ukm.no. Da er man med på rigging, lydprøver og selve forestillinga.