Hvorfor har du valgt å jobbe som frivillig for Hatteng og omegn bygdeutvalg?

- Det begynte med at jeg syntes bygda grodde ned. I området rundt ballbingen måtte ungene springe gjennom høye rader med brennesle for å hente ballen dersom den gikk utenfor banen. Jeg begynte å klippe deler av området sjøl, og var i kontakt med ordføreren for å finne ei løsning på saken. Etterhvert fikk vi etablert bygdeutvalget, der vi med Knut Jentoft og mange andre engasjerte personer i spissen har fått gjennomført ei storstilt opprydding av området. Vi har blant annet fått låne kommunens beitepusser, og har nå sådd plen i stedet for brennesle. Skøytebanen kom til etter et initiativ fra Tom Figenschau, og nå har vi hatt fin skøyteis her to år på rad ved hjelp av litt presenning og vann fra brannvesenet. En ekstra takk til brannsjef Rolf Vidar Olsen som aldri har vært tung og be i den sammenheng, og til BAKS som har hjulpet oss med rydding når det har vært mye snø.

 

Er dette noe du vil anbefale andre å gjøre?

- Det er mange som bruker skøyteisen, og jeg oppfordrer alle som kan til å ta med seg en kost eller en spade for å rydde isen når det er behov for det. Det er jo et tilbud som kommer ungene i bygda til gode.

 

Hvordan kan man bli frivillig?

- Vi har alltid plass til flere på dugnader i bygdeutvalget, så det er bare å komme når det inviteres til dugnad. Bygdeutvalget har ei egen Facebook-gruppe der man kan følge med: Hatteng og omegn bygdeutvalg | Facebook