Hva er det som motiverer dere til å bruke fritida på bygdeutvalget?

- For min del startet det med at jeg ønska å gjøre det fine området ved Okseneset tilgjengelig for flere, også dem som ikke kan bevege seg dit til fots, sier Sissel-Merete.  - Det samme var egentlig min inngang til bygdeutvalget, sier Gro. - Vi bruker området mye på jobben min på rehabiliteringssenteret, og jeg ville være med på å gjøre det bedre egna for alle gruppene våre og også alle andre som bruker området. - Jeg er ny i bygdeutvalget, og tenker at i stedet for å sitte på sidelinja og kommentere at «det skulle vært gjort» og «det skulle vært gjort», så vil jeg være med på å faktisk gjøre disse tingene, sier Ramona. - Jeg synes også det er fint å bidra, og har tid til å gjøre dette, svarer Geir.

Er dette noe dere vil anbefale andre?

- Ja, jeg er ny i bygda og tenker at dette er en fin måte å bli kjent med andre på. Dugnad er sosialt og trivelig, og det å jobbe med friluftsområdene våre synes jeg er fint, sier Borghild. - Jeg tenkte kanskje først at det var litt skummelt å være med i styret, sier Sissel-Merete, men det er jo ikke så farlig som jeg trodde. - Man trenger heller ikke å være med i styret for å bidra. I sommer var det for eksempel noen som adopterte blomsterkassene vi satte ut, og sørget for å vanne dem gjennom sesongen. Det er veldig fint, for vi i bygdeutvalget kan ikke gjøre alt alene, sier Geir. - Vi som sitter i styret, sammen med Fred-Vider Steinnes og Anette Ørnebakk som akkurat har gått ut, har utfylt hverandre på en fin måte og fått til mye de siste årene. Det er selvsagt inspirerende, sier Marie. - Noen er flinke til å snekre, andre til å male og noen til å søke penger, fyller de andre i styret inn. - Jeg tenker at det å være med på sånne ting er noe som kan gå litt på omgang blant oss som bor i bygda, slik at det ikke hele tida er de samme personene som må stå på for å få til ting, sier Ramona.

Hvordan kan man bidra hvis man vil?

- Alle er hjertelig velkommen på dugnad hos oss. På det meste har vi vært 30 som har deltatt, sier Sissel-Merete. - Vi er veldig takknemlig for den hjelpa vi har fått av f.eks. Thomas Andersen og andre når vi har hatt behov for å løfte eller grave eller gjøre andre ting, sier Gro, og vi har hatt mange trivelige kaffestunder sammen når vi har jobba med prosjektene våre.

Bygdeutvalget har en egen facebookside, der alle kan følge med: Skibotn Bygdeutvalg | Facebook