Påsken da vi ikke kunne være sammen med besteforeldre, venner og storfamilien. Påsken da vi holdt avstand fremfor nærhet. Påsken da alt ble snudd på hodet.

I år er fjellvettreglene byttet ut med smittevernsreglene. Meld fra hvor du går er byttet ut med hold deg hjemme. Snu i tide er byttet ut med nys i armkroken. Ta med nødvendig utstyr for å hjelpe deg selv og andre er nå byttet ut med ta med antibacen for å kunne trygge deg selv og andre.

Vi som bor i Storfjord er så heldige at vi har en storslagen natur rett utenfor døra. Ta derfor gjerne med deg familien ut for å nyte naturen. Om det er til fots, på truger, med hundeslede, på ski eller på snøskuter. Til nærområdet eller langt inne på fjellet. Kanskje dere oppdager en helt ny bålplass dere ikke har prøvd før hvor man kan kose seg med bålkaffe, pølser, pinnebrød eller noe annet spennende. Det er utrolig mange ulike aktiviteter man kan gjøre ute, det er kun fantasien som setter begrensinger. Men husk å ta hensyn til de anbefalinger som er satt. Selvom man er ute er det viktig å ikke samles i større grupper og hold 1-2 meters avstand.

Dette blir en spesiell påske vi sent vil glemme. Så la oss gjøre den så hyggelig og minnerik som bare mulig. I Storfjord tar vi vare på hverandre, og nå er det ekstra viktig å gjøre det lille ekstra og vise omsorg. Ta opp telefonen og ring naboen for å slå av en prat, og spør de rundt deg om du kan være til hjelp med noe.

La oss sammen gjøre dette til en så flott påske som bare mulig. Annerledes er ikke nødvendigvis dårlig, kanskje vi får helt nye tradisjoner med oss fra denne tiden? Med de aller beste ønsker for en god og fredfull påske.

 

Geir Varvik

Ordfører i Storfjord