Turen er planlagt gjennomført fredag 3 og lørdag 4 november. Turen starter med litt informasjon på Rådhuset på Hatteng før vi legger turen mot Balsfjord og Kvaløya, og videre dagen etter til Ringvassøya. Kanskje besøker vi en lokal bedrift også før vi forlater kommunen.

Vi skal besøke Fjellbygda Storhaugen gård som har eget ysteri. Så går turen til Toves tradisjonsmat hvor vi også spiser middag. Overnatting skjer på Storjord gård i Skulsfjord hvor vi overnatter i Minihus, Dome eller Fiskerbondehuset. 

På lørdagen går turen til Bull gård hvor vi får omvisning i fjøs og i det nybygde gårdsslakteriet, samt at vi kan handle i gårdsutsalget før vi spiser lunsj i den nye kafeen. Så blir det stopp på retur med muligheter for handling på Eide, under forutsetning av at de ikke har stengt for riving. Vi skal også innom Nordre Hestnes gård som driver et hestesenter med utleie av hus, leilighet og båt.

Vi ankommer Hatteng igjen på lørdag kveld. Det vil naturlig nok bli endel sitting i bil/minibuss, men vi skal besøke spennende plasser og fårhåpentligvis bli inspirert til å tørre å starte med aktiviteter her hjemme også.

Det vil kun bli en liten egenandel som dekker reise, overnatting og bespisning (nøyaktig sum kommer etterhvert). Så her får man mye igjen.

Meld din interesse snarest så jeg får gitt beskjed til de ulike stedene om mat og overnatting, samt hvilket kjøretøy som må bookes.

Odd Geir Fagerli, Styrking av landbruket i Storfjord.

odd.geir.fagerli@storfjord.kommune.no