I år er det første gang Arctic Race skal passere ei landegrense, og det skjer på 2. etappe som går fra Nordkjosbotn via Oteren, Hatteng og Skibotndalen til Kilpisjärvi fredag 6. august. Starten vil være ca. kl. 13.00, mens målgangen er beregnet til ca. 17.00 – 17.30.

De siste tre timene av etappen sendes direkte på TV2 og Eurosport, og arrangøren ønsker seg så mye «spetakkel» og markeringer som mulig langs traséen. Om man får TV-tid avhenger av produksjonen. Ettersom det er ei sportssending vil hendelser i selve rittet som velt eller brudd i feltet bli prioritert, men ettersom hele Storfjord vil bli dekket av sendinga er det gode sjanser for å få vise kommunen vår fra sin beste side. Har du eller di forening en god idé, er det allerede nå mulig å melde den inn til kommunens styringsgruppe for ARN. Helikopterfotografene kan dekke hendelser inntil 5 km fra traséen. Som tidligere år vil også ARN-karavanen komme forbi om lag 1 time før syklistene, og varme opp publikum og dekke folkelivet. De vil gjerne ha tips om steder der det skjer ting.

Det er også mulig å melde seg som frivillig til arrangementet. Blant annet er det behov for om lag 30 frivillige som kan være vakter ved veistenging i mindre kryss som ikke voktes av politi eller militærpoliti. Det er også behov for frivillige som kan rydde i de fastsatte avfallssonene langs løypa, der syklistene har lov til å kaste fra seg søppel. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette og alt annet som berører ARN etter hvert, men ta gjerne kontakt allerede nå dersom du kan tenke deg å stille som frivillig til disse oppgavene.

Styringsgruppa består av

  • Ordfører Geir Varvik
  • Varaordfører Inger Heiskel
  • Rådmann Willy Ørnebakk
  • Næringsrådgiver Hilde Elofsson
  • Kulturkonsulent Maria Figenschau

Du kan se hele presentasjonen fra Arctic Race her.