⭐️Er du over 18 år og det minimum har gått 20 uker siden dose 2 av koronavaksine og du fortsatt ikke har avtalt tid for dose 3 ta kontakt så avtaler vi tid!
⭐️ Ta også kontakt om du mangler dose 1 eller dose 2.
⭐️Det er også åpnet opp for at barn- og unge kan motta koronavaksine. Se FHI for ytterligere informasjon.
⭐️ Personer som har fått oppfriskingsdose av vaksinene og tester positivt på selvtest, trenger ikke lenger å ta en bekreftende PCR-test.
Personer som tester positivt på selvtest, skal i stedet selv registrere resultatet på kommunenes nettside;
Må du ha en bekreftende PCR test ta kontakt med legekontoret ved å sende SMS til 2097; start meldingen med STORFJORD (altså store bokstaver), skriv deretter at du behøver PCR- test. Legekontoret kan også nås på telefon 772 12900, men det kan være lang ventetid.
⭐️Det er ikke lenger krav om smittekarantene når du er nærkontakt til en som er smittet. Husstandsmedlemmer og tilsvarende anbefales å teste seg daglig. Du bør følge nøye med etter symptomer. Får du symptomer, bør du holde deg hjemme og ta en koronatest.
⭐️Dersom du har testet positivt på en koronatest, skal du isolere deg. Du kan avslutte isolasjon når det har gått 4 døgn fra tidspunktet symptomene startet og du har vært feberfri i minst 24 timer, uten å bruke febernedsettende medisin. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Du får selv ansvar for å informere dine nærkontakter dersom du har testet positivt på en koronatest. Se Helsenorge.no for ytterligere informasjon: https://www.helsenorge.no/koronav.../karantene-og-isolasjon/
Skulle du ha spørsmål send e-post til smittevern@storfjord.kommune.no Mobil 982 89 167
Mona Willumsen Helsesykepleier/ smittevernkontakt