Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Ukas korona-oppdatering uke 6

Publisert , Oppdatert 14. februar 2022
Informasjon fra kommunen

Informasjon fra kommunen

Koronasituasjonen i Storfjord kommune pr. 10.02.22
✔️I løpet av den siste uken ser vi en økning i antall smittede også i vår kommune. Dette er som forventet, og smitten vil øke ytterligere dagene framover.
✔️Personer som har fått oppfriskingsdose av vaksinene og tester positivt på selvtest, trenger ikke å ta en bekreftende PCR-test.
✔️Husstandsmedlemmer og tilsvarende anbefales å teste seg daglig. Du bør følge nøye med etter symptomer. Får du symptomer, bør du holde deg hjemme og ta en koronatest.
✔️Dersom du har testet positivt på en koronatest, skal du isolere deg. Du kan avslutte isolasjon når det har gått 4 døgn fra tidspunktet symptomene startet og du har vært feberfri i minst 24 timer, uten å bruke febernedsettende medisin. Dersom du ikke har symptomer kan du avslutte isolasjon når det har gått 4 døgn fra tidspunktet du tok den positive covid-19 testen. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Det er ikke krav om en negativ koronatest for å få avslutte isolasjonen. Isolasjonen kan avsluttes selv om de andre i din husstand fortsatt er i isolasjon.
✔️Øvrige nærkontakter skal bare teste seg ved symptomer. Får du symptomer, bør du holde deg hjemme og ta en koronatest. Øvrige nærkontakter er de du har nærkontakt med, men ikke er husstandsmedlem eller tilsvarende nær med. Dette kan for eksempel være kolleger, klassekamerater, turkamerater, treningskamerater, personer du har vært på kafé med og personer du har vært i middagsbesøk med.
Det er ikke lenger krav om smittekarantene når du er nærkontakt til en som er smittet.
Personer som tester positivt på selvtest, registrerer sin selvtest på kommunenes nettside; https://minside.kommune.no/.../smitte-selvregistrering/...
Må du ha en bekreftende PCR test eller utlevert selvtest ta kontakt med legekontoret ved å sende SMS til 2097; start meldingen med STORFJORD (altså store bokstaver), skriv deretter at du behøver PCR- test. Se helsenorge.no for ytterligere informasjon: https://www.helsenorge.no/koronav.../karantene-og-isolasjon/
Skulle du ha spørsmål send e-post til smittevern@storfjord.kommune.no Mobil 982 89 167 Mona Willumsen Helsesykepleier/ smittevernkontakt