⭐️Smitten øker også i vår kommune. Den siste uken er det selvregistrert ca. 50 positive hurtigtester, vi vet at smittetallet er enda høyere. Noen har tatt bekreftende PCR-test.
⭐️Personer som har fått oppfriskingsdose av vaksinene og tester positivt på selvtest, trenger ikke å ta en bekreftende PCR-test.
⭐️Alle voksne som har symptomer på Covid- 19 er anbefalt å teste seg.
⭐️Barn med symptomer trenger ikke lenger å teste seg.
⭐️Voksne som har fått bekreftet koronasmitte anbefales å holde seg hjemme i fire døgn fra symptomene startet til de har vært feberfri i ett døgn. Hold avstand til andre i hjemmet og bruk munnbind.
⭐️Barn i grunnskolealder og yngre trenger ikke holde seg hjemme i fire døgn om de blir smittet med korona. Disse barna trenger bare holde seg hjemme dersom de er syke. De kan gå på skolen eller i barnehagen når de har vært feberfrie i 24 timer.
⭐️Det er ikke lenger krav om smittekarantene når du er nærkontakt til en som er smittet. Det er kun anbefalt å teste deg ved symptomer.
Personer som tester positivt på selvtest, registrerer sin selvtest på kommunenes nettside; https://minside.kommune.no/.../smitte-selvregistrering/...
Må du ha en bekreftende PCR test eller utlevert selvtest ta kontakt med legekontoret ved å sende SMS til 2097; start meldingen med STORFJORD (altså store bokstaver), skriv deretter at du behøver PCR- test.
Skulle du ha spørsmål send e-post til smittevern@storfjord.kommune.no
Mobil 982 89 167 Mona Willumsen Helsesykepleier/ smittevernkontakt