Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Ukas korona-oppdatering - uke 8

Publisert , Oppdatert 24. februar 2022
Informasjon fra kommunen

Informasjon fra kommunen

⭐️UKAS OPPDATERING UKE 8
⭐️KORONASITUASJONEN I STORFJORD KOMMUNE PR. 24.02.22
✔️ Smitten øker i vår kommune. Den siste uken er det selvregistrert ca. 60 positive hurtigtester, vi vet at smittetallet er enda høyere.
✔️Dersom du testet positivt på en koronatest, bør du holde deg hjemme i 4 døgn og har vært feberfri i 24 timer.
✔️Ta kontakt med helsetjenesten dersom du er bekymret for helsetilstanden din.
✔️En positiv selvtest bør bekreftes med test på teststasjon dersom du ikke har oppfriskningsdose. Dersom du har fått oppfriskningsdose (booster) eller er grunnvaksinert (to doser for de fleste, tre doser for immunsupprimerte) og deretter har gjennomgått covid-19 siste 3 måneder er det ikke nødvendig med bekreftende test.
✔️Har du testet positivt på en selvtest, bør du registrere den på nettsiden til kommunen. En positiv selvtest registreres ikke på helsenorge.no, og vil ikke vises i koronasertifikatet.
✔️Barn i grunnskolealder og yngre trenger ikke holde seg hjemme i fire døgn om de blir smittet med korona. Disse barna trenger bare holde seg hjemme dersom de er syke. De kan gå på skolen eller i barnehagen når de har vært feberfrie i 24 timer.
✔️Minner om å bruke sunn fornuft.
Personer som tester positivt på selvtest, registrerer sin selvtest på kommunenes nettside; https://minside.kommune.no/.../smitte-selvregistrering/...
Må du ha en bekreftende PCR test eller utlevert selvtest ta kontakt med legekontoret ved å sende SMS til 2097; start meldingen med STORFJORD (altså store bokstaver), skriv deretter at du behøver PCR- test.