Vi vet at smitten øker rundt oss, og vi forvente at smitten også vil øke i vår kommune. Husk derfor de enkle anbefalingene som munnbind, avstand og god håndhygiene. ⭐️Er du over 18 år og det minimum har gått 20 uker siden dose 2 av koronavaksine og du fortsatt ikke har avtalt tid for dose 3 ta kontakt så avtaler vi tid! ⭐️Ta også kontakt om du mangler dose 1 eller dose 2. ⭐️Det er også åpnet opp for at barn- og unge kan motta koronavaksine. Se FHI for mere informasjon.
Har du mistanke om at du kan være smittet, skal du ikke møte opp hos fastlege eller legevakt; ta kontakt med å sende SMS til 2097; start meldingen med STORFJORD (altså store bokstaver), skriv deretter at du har lyst å testes og hvilke symptomer/grunn til testing. Legekontoret kan også nås på telefon 772 12900, men det kan være lang ventetid.
⭐️Alle nærkontakter som er husstandsmedlem eller tilsvarende nære til en smittet person skal som hovedregel i smittekarantene i 10 døgn, men kan gjennomføre daglig testing isteden. Dette gjelder også barn.
⭐️Øvrige nærkontakter har ikke plikt til smittekarantene, men anbefales å følge et testregime. Du bør også følge nøye med etter symptomer. Får du symptomer, bør du holde deg hjemme og ta en koronatest.
Se Helsenorge.no for ytterligere informasjon: https://www.helsenorge.no/koronav.../karantene-og-isolasjon/
Vi jobber med å få systemet for selvregistrering av positive selvtester igang. Dette er et system hvor personer som får positivt svar på en selvtest kan registrere dette i kommunens digitale smittesporingssystem.
Skulle du ha spørsmål send e-post til smittevern@storfjord.kommune.no
Mobil 982 89 167 Mona Willumsen Helsesykepleier/ smittevernkontakt