Har du lyst på en søndagstur ute i det fri? Lyst til å prøve kajakk og kanopadling? Fiske og lære om livet i fjæra? Lage mat på bål og oppleve nye friluftsområder i vår vakre region? Søndag 11. juni og 3. september inviterer Ishavskysten friluftsråd til åpne, tilrettelagte søndagsturer til Sandørneset i Storfjord og Juksavatnet i Balsfjord. Leker, sosialt samvær og friluftsopplevelser står på menyen disse søndagene, og vi håper du blir med oss på tur.

I samarbeid med Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) sine lokallag i Balsfjord og Tromsø, inviterer vi dere med på søndagsturer ute i friluft. Målet med turene er å ha det sosialt, oppleve nye friluftsaktiviteter og se nye naturområder. Turene er tilrettelagte for rullestolbrukere.

Gratis buss og spesialtransport: påmelding
Takket være økonomisk støtte fra Friluftsrådenes Landsforbund, blir det satt opp gratis buss fra Tromsø til Sandørneset og Juksavatnet. I tillegg kan det ordnes med spesialtransport om det er ønskelig. For at vi skal organisere det, må det gis beskjed om det innen 1.juni til søndagsturen på Sandørneset 11.juni og 24. august for turen til Juksavatnet 3.september.

Matservering og aktiviteter
Mat på bål er en populær aktivitet som hører naturlig hjemme i friluftslivet, og det blir det selvsagt på søndagsturene våre. Vi står for mat og drikke- ta bare med kopp, fat og bestikk.

I samarbeid med frivillighetssentralene og lokale frivillige lag blir det forskjellige aktiviteter dere kan være med på. Alt fra fiske, se på livet i fjæra, ballspill, kano og kajakk, spikking og klatrejungel.

Program for søndagsturene
Sandørneset 11. juni: Kl.12.00-15.00

Sted: Sandørneset, Elvevoll. Storfjord.
Fasiliteter: HC-parkering, HC-toalett, HC-turvei, bålplasser
Aktiviteter: klatrejungel, ballspill, kajakk, fiske, fjærebingo, leker
Avstand fra Tromsø sentrum: 100 km (1,5 t)
Buss: avreise Tromsø kl.10.30. Retur kl.15.00

 

Juksavatnet 3. september: Kl. 12.00-15.00

Sted: Juksavatnet, Strupen. Balsfjord.
Fasiliteter: HC-parkering, HC-toalett, HC-flytebrygge, gapahuk, bålplasser
Aktiviteter: kanopadling, fiske, leker, bærplukking
Avstand fra Tromsø sentrum: 95 km (1,5 t)
Buss: avreise Tromsø kl.10.30. Retur kl.15.00

 

Påmelding
For at vi skal kunne organisere transport og mat, er det nødvendig med påmelding til søndagsturene. Vi skiller mellom ønske om transport via ordinær buss og tilrettelagt transport. Frist for påmelding til Sandørneset 11.juni og 24. august for turen til Juksavatnet 3.september.

For påmelding og ordinær busstransport: påmelding til tinemarie@ishavskysten.no

For tilrettelagt transport: påmelding til NFU Tromsø audny.anke@uit.no

Kontakt oss om du lurer på noe
Ishavskysten friluftsråd: Tine Marie V Hagelin. Mobil: 95 1 51 31 / mail: tinemarie@ishavskysten.no