Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Naturopplevelser

Treriksrøysa (FINOSE)

Da vi for ei tid tilbake spurte hva storfjordingene skattet høyest var det en som svarte: Jeg tenker umiddelbart på Treriksrøysa som nr. 1. Det er det bare en kommune til i Norge som har.

Treriksrøysa

Lulledalen skogsti

Skogstien ligger i Skibotndalen. Deler av den 2,5 km lange stien går gjennom skog som har urskogpreg, mens den andre steder går i områder hvor det har vært drevet skogsdrift, og hvor områdene er sterkt kulturpåvirka. Det meste av stien går gjennom et område som blei freda som barskogreservat i 2000. Langs stien er det plassert 60 opplysningsplakater som forteller om planteliv, geologi, dyreliv og skogbruksaktivitet i nåtid og fortid.

Lulledalen

Rovvejokfossen

Rovvejokfossen i Skibotndalen er et flott skue på den tida av året når Rovvejohka går med full vannføring. Fossen har et fritt fall på om lag 28 – 30 meter.
Veibeskrivelse: Fossen ligger langs E8 omtrent midtveis mellom Skibotn og riksgrensa.
Rovvejok

Otertind

Otertinden blir kalt Nord-Europas Matterhorn, og ruver med sine tvillingtinder 1356 m.o.h. Tinden er et av de mest avfotograferte motivene i Storfjord, og ses best fra Signalnes om lag 15 km oppover Signaldalen.
Otertind

Treriksrøysa og Nordkalottleden

Treriksrøysa ligger mellom Signaldalen og Skibotndalen, og markerer stedet der grensene mellom Norge, Sverige og Finland møtes. Du kan lese mer om grenseoppgangen på Statens kartverk sine nettsider.
Treriksrøysa_167x107

Steindalsbreen

Isbreen i Steindalen på vestsiden av Storfjorden mellom Oteren og Lyngseidet er lett tilgjengelig for de fleste. Turen til isbreen kan du greie på rundt to timer langs en fin tursti i fjellterreng. Storeng og Steindal Trim har satt opp skilt med samiske stedsnavn og oversetting og betydningen av disse, slik at du får ekstra utbytte av turen.
Steindalsbreen_167x107

Bollmanns-/Russeveien

Bollmannsveien/ Russeveien er en fjellvei som ble bygd av russiske, jugoslaviske og polske krigsfanger i løpet av høsten og vinteren 1944/45 og som nå er ryddet for vegetasjon og skiltet med opplysninger om krigsårene i Storfjord.
Bollmann1